Slik kan du få bedre hukommelse

Livsstilen vår kan ha betydning for hvor godt vi husker. Vi har derfor muligheten til å ta gode valg for hjernen og hukommelsen hver dag. Mosjon, stress, maten vi spiser og hvor sosiale vi er, er alle faktorer som påvirker hjernen vår. Derfor har vi samlet noen gode råd til hvordan man kan styrke hukommelsen med relativt enkle grep.

Mosjoner regelmessig

Fysisk aktivitet har positive effekter på hjernen og kan blant annet føre til økt oppmerksomhet, bedre hukommelse og problemløsning. Regelmessig trening som gjør oss svette og andpustne, er bra for hippocampus  en del av hjernen som hjelper oss å lagre og hente fram minner. Ta deg derfor tid til å legge inn litt fysisk aktivitet i hverdagen, det er både sunt og morsomt og ikke minst veldig bra for hjernen og hukommelsen din.

 

Bilde av par som trener for å ta vare på hukommelsen

Begrense stress og finne tid til å koble av

Over tid kan høye stressnivåer føre til utfordringer med læring og hukommelse. Færre stressfaktorer gir hjernen rom for å håndtere andre kognitive oppgaver. Det er derfor viktig å lytte til kroppens signaler og forsøke å redusere det negative stresset. For mange kan en tur ut i naturen bli en fin pause i hverdagen som kan bidra til mindre stress. Å sørge for å få nok søvn og hvile, eller finne en hobby man liker kan også være gode grep.

 

Bildet av par som bregrenser stress for å ta vare på hukommelsen

Gi kroppen og hjernen den næringen den trenger

Fet fisk, grove kornprodukter, magert kjøtt, nøtter, frukt og grønnsaker er bra for hjernen. Et riktig kosthold kan styrke hjernen og forbedre hukommelsen og konsentrasjonsevnen. For å vedlikeholde de viktige signalstoffene (stoffer som produseres i hver hjernecelle, og som bærer beskjeder til nabocellene), må hjernen bla. få proteiner som inneholder de viktige aminosyrene som stoffene produseres fra. Det betyr at protein fra maten vi spiser også er viktig for hjernens kommunikasjonssystem. Å spise regelmessig er også et viktig grep for å unngå at blodsukkeret spretter opp og ned, slik at mangel på næring ikke påvirker hukommelsen negativt. Lag deg gode rutiner og gi hjernen næringen den trenger regelmessig, det er bra for hukommelsen.

 

Bilde av mat for hjernen og hukommelsen

Hold deg mentalt aktiv

Å gjøre aktiviteter som stimulerer hjernen kan bidra til å holde hjernen skarp og hukommelsen på plass. Noen gode aktiviteter kan for eksempel være å legge puslespill, lese, spille spill, lære noe nytt eller prøve en ny hobby. Å slappe av med et kryssord eller annen hjernetrim er også både hyggelig og nyttig for hjernen din. Sett av litt tid hver dag til morsomme hjerneaktiviteter så gjør du hukommelsen din en tjeneste.

 

Bilde av par som spiller sjakk for bedre hukommelsen

Vær sosialt aktiv

Regelmessig sosial interaksjon som f.eks. å tilbringe tid med venner og familie og delta i samfunnsaktiviteter, er gode måter å holde hjernen aktiv på og bidra til god hukommelsen. Å være sammen med andre er først og fremst veldig hyggelig, men å være sosial er også noe hjernen din setter pris på. Å forholde seg til andre mennesker trener korttidshukommelsen og evnen til å holde fokus.

 

Bilde av familie som holder hjernen og kroppen aktiv

Prøv L-Serin Hukommelse

Du kan også bidra til å gi hjernen og hukommelsen et ekstra fortrinn ved å ta  L-Serin Hukommelse, et bestselgende og norskutviklet kosttilskudd med hele 9 næringsemner spesielt utvalgt for sin betydning for hjernen og hukommelsen.
Produktets hovedingrediens er den bittelille aminosyren L-Serin som blant annet er viktig for funksjoner i hjernen og sentralnervesystemet. Forskere har oppdaget at L-Serin er vesentlig viktigere for hjernen og hukommelsen enn tidligere antatt. I tillegg inneholder L-Serin Hukommelse Bacopa Monnieri ,en urt som har blitt brukt i Ayruvedisk medisin i århundrer for å bedre hukommelse, læringsevne og konsentrasjon, viktige B-Vitaminer som blant annet bidrar til normal psykologisk funksjon, Acetyl L-carnitine, solbærekstrakt og Fosfatdylkolin. Alt i alt en real kraftpakke for god hukommelse. 

Invester i fremtiden og start på veien til bedre hukommelse i dag!

Kilde: www.helsenorge.no, www.nhi.no/psykisk-helse, www.ntnu.no, www.nrk.no/viten, www.sml.snl.no, www.fedon.no, www.viover60.no


Spesialtilbud akkurat nå:
Prøv L-SERIN Hukommelse® GRATIS* i 60 dager!

Hent info fra 1881.no
Felter merket med *er obligatoriske

Copyright Pharma Norge AS 2018. All rights reserved.

Tlf: 7580 3565       E-post: post@l-serin.no