Siste: Revolusjonerende forskning kan ha løst hukommelsesgåten.

Hvorfor får vi nevrologiske sykdommer som ALS, Alzheimer og Parkinson, og enda viktigere: hvorfor blir de mer og mer utbredt?
Den amerikanske forskeren Paul Alan Cox har sammen med et team på over 50 forskere fra bl.a. Sverige, USA og Australia brukt 15 år på å finne svaret.


På øya Okinawa utenfor Japan har forskerne lenge prøvd å finne ut hvorfor mange blir opp mot 110 år gamle. Her finnes nesten ikke aldersrelaterte nervesykdommer som ALS, Alzheimer og Parkinson. Ikke bare er gjennomsnittalderen usedvanlig høy, de holder seg usedvanlig friske også.

Svaret måtte enten ligge i maten, drikken eller kulturen.

Det som viste seg å være spesielt for befolkningen på Okinawa, var at de stort sett lagde maten fra naturlige råvarer, altså ikkeprosessert mat. Kaloriinntaket kom først og fremst fra den lokale osten «tofu». Forskjellen på denne matkulturen og resten av
verden var slående, og lab-analyser viste at aminosyren L-serin spilte en langt viktigere rolle her enn i vanlig, vestlig kosthold.

Forskerne fikk hakeslepp da de fant ut hvor mye L-serin de hadde i kosten. Dietten var rett og slett stinn av L-serin. Det var fascinerende for forskerne å se at disse menneskene kunne ha et rikt liv i 100 – 110 år med både lang- og korttidshukommelse intakt, og fysisk like bevegelige som en ballerina.

 

Redaksjonelle omtaler:

L-serin kan beskytte mot algene som kan drepe
TV-Helse har publisert en artikkel om viktigheten av å ha nok L-serin i kroppen.
Kilde: http://www.tv-helse.no/article/ukategorisert/naermere-en-losning-pa-als-gaten/

Se dokumentarfilmen om L-serin (vist på NRK 12. juni 2017 – kategori: vitenskap)
I øya Guam i Stillehavet døde opp til 25% av lokalbefolkningen av nevrologiske sykdommer. Legene hadde ingen anelse om hvorfor, før de fant at maten var full av giftstoffet BMAA som kommer fra Cyanobakterier.
Kilde: https://tv.nrk.no/program/KOID22008616/algen-som-kan-drepe

En sammenheng mellom miljøgift og svekket hjernekapasitet.
”Disse funnene indikerer at mens kronisk eksponering for miljøgifter til BMAA kan utløse nevrogenerering hos sårbare
individer, kan økt mengde L-serin i dietten redusere risikoen.”
Kilde: http://rspb.royalsocietypublishing.org/content/283/1823/20152397

Hvorfor har befolkningen på Okinawa verdens høyeste levealder, og hvorfor holder de seg så friske?
Det lille øysamfunnet Okinawa utenfor Japan har verdens høyeste levealder. Her lever flere 100-åringer enn noe annet sted i verden. Forskerne fikk hakeslepp da de fant ut hvor mye L-serin det var i kosten deres.
Kilde: https://en.wikipedia.org/wiki/Okinawa_diet

Hjernen er som en utrolig datamaskin, der millioner av elektriske signaler blir sendt mellom hjernecellene og videre rundt i kroppen.

Hva gjør du egentlig for hjernen din? Ikke så mye kanskje - og det kan du måtte betale for.

En studie gjennomført av forskere ved University College London viser nemlig at hjernen begynner å svekkes allerede ved 45 års alderen, og ikke ved 60 års alderen som man tidligere har trodd.


Bestill her

Spesialtilbud akkurat nå:
Prøv L-SERIN Hukommelse™ GRATIS* i 60 dager!

Felter merket med *er obligatoriske

Copyright Pharma Norge AS 2018. All rights reserved.

Tlf: 7580 3565       Epost: post@l-serin.no